Het geheugen van de sport
Gepubliceerd: 14/12/2016 - David Van den Bosch

Met het project ‘Het Geheugen van de Sport’ wil het Sportimonium (www.sportimonium.be), hét Belgische en Olympische museum van de sport en de bewegingscultuur, in de eerste plaats het Belgische sporterfgoed in kaart brengen. ‘Worden er nog ergens oude documenten of clubfoto’s bewaard?’, ‘Heeft er nog iemand truitjes of trofeeën van weleer in zijn bezit?’; het zijn maar enkele vragen waar ze een antwoord op proberen te vinden.

Met deze campagne wenst Sportimonium de vele sportclubs in België warm te maken om zelf aan de slag te gaan met de rijke geschiedenis van de eigen vereniging.

Zij willen de clubs hierbij helpen en adviseren opdat de vaak unieke sporen uit het verleden nog lang kunnen worden bewaard. Daarom willen zij kleinschalige projecten (vb.: (foto)tentoonstelling, publicatie, (sport)evenement, …) ondersteunen rond het verleden van de sport en de clubs.

Contactgegevens: SPORTIMONIUM vzw │ Bloso-domein │ Trianondreef 19 │ 1981 Hofstade-Zemst │ t +32 (0) 15 618 222 │ f +32 (0) 15 618 221