Verplichte voorschotten BTW worden afgeschaft
Gepubliceerd: 5/03/2017 - David Van den Bosch

Vanaf 1 april verandert de voorschottenregeling voor de clubs met een btw-boekhouding. Tot op vandaag zijn die clubs verplicht om maandelijks een voorschot te doen op de uiteindelijke kwartaalaangifte. Dit betekent dat er per kwartaal drie overschrijvingen dienden te gebeuren naar de Staat: twee voorschotten en een uiteindelijk te betalen saldo. Gebeuren deze voorschotten niet, dan werden de verschuldigde bedragen verhoogd met interesten. Maar daar komt dus verandering in!

Met ingang van 1 april 2017 is het niet langer verplicht om deze voorschotten te betalen. De interesten die clubs moesten betalen wanneer zij toch geen voorschotten hanteerden, zullen vanaf dan namelijk vervallen. Dit betekent dat clubs vanaf 1 april ervoor kunnen kiezen om slechts één betaling per kwartaal te doen. Anderzijds heeft men wel nog steeds de kans om voorschotten te betalen, en kan dat voor sommige clubs toch interessant zijn.

Opgelet! De kwartaalvoorschotten van 20 februari en 20 maart moeten wel nog betaald worden!

Meer info vind je via deze link.