Druk beachkorfbalweekend: Supercup en Blankenberge
Gepubliceerd: 6/07/2017 - Comite Beachkorfbal (JR)

Een druk beachkorfbalweekend: Supercup en Blankenberge

Nog enkele dagen voor het tweede weekend van de grote vakantie. En het belooft een druk beachkorfbal weekend te worden.

Op zaterdag trekken we naar Zutphen voor de allereerste Supercup Beachkorfbal.

De nummers 1 en 2 van het Nederlands Kampioenschap Beachkorfbal van vorige zomer zullen het daar opnemen tegen HMKC, de nummer 2 van het Belgisch Kampioenschap 2016, en ASKC.

ASKC vervangt Portie Gemengd (winnaar van het BK 2016) die vanwege de voorbereidingen op de World Games niet kunnen deelnemen.

Er zullen eerst enkele wedstrijden gespeeld worden op het Beach Center in Zutphen, waarna we met alle ploegen verhuizen naar de Beach Arena op de Groenmarkt in het centrum van Zutphen, waar de finales zullen gespeeld worden. Daar worden op dat moment ook de wedstrijden voor Eredivisie Beach Volleybal plaatsvinden. Een ideale promotie voor onze sport dus.

Het programma ziet er als volgt uit:

Beach Center veld 1: (Laan naar Eme 103, 7204 LZ Zutphen)

13.00 uur Blauw Wit - TOP
13.15 uur ASKC – HMKC
13.40 uur HMKC – Blauw Wit
13.55 uur TOP – ASKC
14.25 uur HMKC – TOP
14.40 uur Blauw Wit – ASKC

Beach Arena Groenmarkt:

16.30 uur nummer 1 - nummer 4
15.45 uur nummer 2 - nummer 3
16.00 uur verliezers
16.15 uur winnaars

Op zondag verplaatsen we ons dan naar de Kust, en meer bepaald naar de O’Neill Beachclub in Blankenberge waar de voorlaatste manche van de Optix Beachkorfbal Tour gespeeld wordt.

Vlakbij de Pier van Blankenberge strijden 10 seniorenteams voor de punten voor het Belgisch Kampioenschap, daarbuiten zullen ook nog eens 4 recreantenteams hun wedstrijdjes spelen.

Er wordt zeer mooi weer voorspeld, dus waarom eens geen dagje afzakken naar Blankenberge en kom tussendoor eens een kijkje nemen aan de beachclub op het einde van de dijk (richting Zeebrugge).

Het wedstrijdschema kunnen jullie terugvinden op onze website www.beachkorfbal.be. De eerste wedstrijden starten om 12u. We eindigen tegen 16u.