Gratis Vrijwilligersverzekering
Gepubliceerd: 18/02/2018 - David Van den Bosch

We delen graag onderstaand bericht vanuit Dynamo Project met onze clubs.

Vanaf 1 januari 2018 wordt de gratis vrijwilligersverzekering overgenomen door het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk (voor Brussel wordt dit overgenomen door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC)).

Wat houdt de vrijwilligersverzekering in?

Via deze verzekering kan men per organisatie gratis maximum 100 mandagen verzekeren. Eén verzekeringsdag staat voor een verzekering van één vrijwilliger. De verzekering biedt waarborgen voor burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsband en lichamelijke ongevallen. De verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven. Vraag bij je sportfederatie na of externe vrijwilligers (die dus geen lid zijn van de federatie) ook verzekerd zijn via hun polis. Is dat niet het geval, dan kan je met deze verzekering alsnog een gratis oplossing vinden.

Wat verandert er?

Voor de organisaties die gebruik willen maken van de vrijwilligersverzekering blijft de procedure dezelfde: men vraagt een erkenningsnummer aan via het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk. Organisaties die al een erkenningsnummer hadden, kunnen dit nummer blijven gebruiken.

Meer info via www.gratisvrijwilligersverzekering.be of rechtstreeks contact per mail via verzekering@vsvw.be.