korfbal.be
VTS Plus najaar aanbod 2016
Gepubliceerd: 30/08/2016 - Directie opleidingen

VTS Plus

Bijscholingsaanbod najaar 2016​

Na een geslaagd voorjaar 2016 brengen we je graag op de hoogte van ons VTS Plus bijscholingsaanbod voor het najaar. Wacht niet te lang om online een kijkje te gaan nemen want sommige bijscholingen lopen al aardig vol. Hieronder alvast een voorsmaakje.

 

Hamstringblessures: onvermijdelijk of toch niet? Kathelijn Polspoel

22/09/2016 – Centrum Sport Vlaanderen Brugge

17/11/2016 – Centrum Sport Vlaanderen Genk

Hamstringblessures zijn één van de meest voorkomende en meest recidiverende spierletsels in de sport. In deze workshop wordt het ontstaansmechanisme van hamstringblessures in kaart gebracht en worden preventie- en retrainingstrategieën uitgelicht. Tenslotte worden specifieke criteria aangereikt voor een veilige return to sport.

 

Time Out tegen Pesten

ICES

03/10/2016 – Huis van de Sport, Antwerpen (Berchem)

06/10/2016 – Centrum Sport Vlaanderen Brugge

10/10/2016 – Sportcomplex Ymeria, Leuven

Sport is TOP! Iedere week leven ontelbare kinderen en jongeren zich uit met hun favoriete sport. Maar niet altijd. Pesten is een sluipend kwaad. Het richt emotionele schade aan in scholen, op de werkvloer, maar ook op de grasmat en in de sporthal. Het is een ingrijpende vorm van geweld waarmee ook minderjarige sporters in Vlaamse sportorganisaties te maken krijgen. Pesten is schadelijk, kwetsend en soms zelfs levensbedreigend. Daarom keuren we elke vorm van pesten af en zetten we met de Time Out tegen Pesten campagne in op een pestvrije sportomgeving! www.topindesport.be

 

Het managen van emoties in (top)sport

Jan Dierens

06/10/2016 en 13/10/2016 – Centrum Sport Vlaanderen Hasselt

Twee avonden om stil te staan bij emoties en hun effect op (top)sportprestaties. Het komt er voor de competitiesporter vaak op aan om zo vaak als mogelijk in een ideale prestatietoestand te komen: een toestand waarin men presteert volgens zijn ware potentieel, waarin ‘top’ zijn geen moeite lijkt te kosten. Je zal tijdens deze bijscholing enkele technieken aangereikt krijgen om de emoties van je atleten (of van jezelf) beter te leren hanteren.

 

'Feedback' of 'Feed-forward': oplossingsgericht coachen Kris Perquy

24/10/2016 en 7/11/2016 – Centrum Sport Vlaanderen Hofstade

Twee avonden om dieper in te gaan op de hersenwerking van de atleet bij het aanhoren en verwerken van feedback. Aan de hand van praktische cases (vanuit de eigen ervaring) leer je als coach hoe je mind-set aan te passen van de focus op wat niet werkt naar een focus op wat wél werkt. Ook je vaardigheden in het voeren van een effectief ‘Feed-forward' gesprek zullen aangescherpt worden.

 

Relaxatietechnieken als tool voor stressmanagement Cedric Arijs

26/10/2016 – Centrum Sport Vlaanderen Willebroek

Hoewel vele atleten (top)sport beoefenen uit passie en plezier, brengt het competitie vaak stress met zich mee. Trainers kunnen atleten reeds vroeg in hun ontwikkeling wapenen door relaxatietechnieken en –momenten in te lassen in de trainingen. Naast een algemene inleiding over stressmanagement zal er tijdens deze bijscholing vooral aandacht besteed worden aan de praktische toepassing van verschillende relaxatietechnieken aangepast aan het niveau van de trainers.

 

Stretching: Wat? Hoe? Waarom? Wanneer?

Fabienne Van de Steene

09/11/2016 – Centrum Sport Vlaanderen Herentals

Er bestaat heel wat discussie omtrent het belang van stretching. Tijdens deze bijscholing wordt in een theoretische luik kort samengevat welke soorten stretching er bestaan en met welk doel deze stretching wordt uitgevoerd. Later wordt in een praktisch luik de stretchting van de grote spiergroepen van het onderste en bovenste lidmaat sporttakoverschrijdend uitgevoerd met aandacht voor de meest voorkomende fouten.

 

Aan de slag met een nieuwe visie op periodisering

Reinhout Van Schuylenbergh

22/11/2016 – Centrum Sport Vlaanderen Brugge

Wil je meer inzicht krijgen in hoe je het volume en de intensiteit van trainingen kan plannen om bepaalde doelstellingen te bereiken en ervoor te zorgen dat je atleet piekt op het juiste moment ? Heb je vragen over hoe, wanneer en waarom te periodiseren? Doet HITT wel een belletje rinkelen, maar wil je er graag meer over weten? Dan is deze bijscholing waar Reinout Van Schuylenbergh zijn visie geeft op periodiseren echt iets voor jou.

Wil je meer informatie of wil je inschrijven voor een van deze VTS Plus bijscholingen? Dat kan via onderstaande link: http://www.sport.vlaanderen/VlaamseTrainersschool/Bijscholingen/Pages/VTSbijscholingen.aspx

Sport Vlaanderen Team Belgium Arena Bego NDN Jako Euro Millions Sportbeat Antwerpen Sport Beslist.be Crossroad Consulting TDD Engineering