Experts leiden op in Kempense sportacademies
Gepubliceerd: 31/08/2016 - Directie interne en externe communicatie

Experts leiden jeugdtrainers op in nieuwe Kastelse, Desselse en Retiese sportacademies

Gemeenten Kasterlee, Dessel en Retie vinden 3 experts bereid om jeugdtrainers op te leiden. Meer en beter trainen moet leiden tot een algemene niveauverhoging en extra plezier in de jeugdsport.

Sterke samenwerking creëert meer kwaliteit

Gemeenten Kasterlee, Dessel en Retie slaan de handen in elkaar en organiseren nieuwe sportacademies. Per sporttak komen jeugdtrainers regelmatig samen onder leiding van een expert. Met nieuwe kennis en het delen van ervaringen maken jeugdtrainers zichzelf sterker. Oefenstof en wedstrijdcoaching worden stap voor stap meer en meer boeiend en persoonlijker.

Extra trainen, thuis sporten en actief spelen wordt gestimuleerd evenals het beoefenen van meerdere sporten op jonge leeftijd.

Voetbaltrainers leren van expert Joost Desender

In de voetbalacademie gaan trainers van de onderbouw aan de slag met het accent op een brede motorische opleiding via coördinatietraining, multimove en omnisport.

Joost Desender kent als ervaren ex-physical coach van Club Brugge het klappen van de zweep. Zijn 6-delige boekenreeks ‘Long Term Player development’ is de rode draad doorheen de opleiding.

Baskettrainers leren van expert Mario Hendriks

In de basketacademie wordt ingezoomd op aangepaste wedstrijdvormen. Gevarieerd spelen in kleine teams creëert meer balcontacten en scoringskansen. Het spel wordt intensiever en de fysieke conditie versterkt.

Mario Hendriks brengt de nodige onderbouwde kennis mee als docent basket aan de Katholieke Universiteit Leuven en de Vlaamse Trainersschool. Hij behaalde als enige Belg het diploma ‘Master of science in basketball coaching’.

Korfbaltrainers leren van expert Leon Simons

In de Kempense Korfbalacademie worden extra gezamenlijke trainingen georganiseerd. De basistechnieken worden intensief bijgeschaafd en toegepast in clubwedstrijden. Een verhoging van het algemene korfbalniveau in de regio is het hoofddoel.

Leon Simons is huidig trainer van het Nederlandse team U19. Hij is als ex-topspeler meervoudig wereldkampioen.