17/03/2019
PETER D'HOLLANDER

AKC/Luma heeft zich ook geplaatst voor de U19 finale. Boeckenberg ging strijdend ten onder.

Een spetterend begin , 2 doelpunten in de eerste twintig seconden van de wedstrijd kreeg niet direct een vervolg. Er werd niet zo vlot meer gescoord en na achttien minuten was de stand 4-4. In de laatste 5 minuten plaatste AKC/Luma een stevige tussenspurt en zo gingen we rusten bij 8-5.

Ook na de pauze bouwde AKC/Luma zijn voorsprong verder uit tot 13-9 halfweg deze tweede helft. Boeckenberg kwam terug tot 13-11 , maar dan ging AKC/Luma weer door en met nog zeven minuten te spelen was de voorsprong opgelopen tot 18-11. In de laatste vijf minuten begon Boeckenberg aan een sterke remonte, die hen terug bracht tot 18-16, met nog een dikke minuut te spelen. Een strafworp omgezet door AKC/Luma stopte dit en AKC/Luma konzelfs nog een tweede keer scoren. Ze verzekerden zich van een plaats in de finale met een 20-16 overwinning.