24/03/2019
YVES DAELMANS

Putse realiseert het behoud in de NDN Topkorfballeague na golden goal!

Sensatie in de runner-up tussen Putse en Riviera/Deurne waar een golden goal beslissing moest brengen over een plek in de NDN topkorfballeague volgend seizoen.

Putse liet na om de score te openen vanop de stip, maar in de 5de minuut schoot het toch de 1-0 op het bord en was de runner-up echt begonnen.

Riviera/Deurne kwam telkens 2 treffers voor, maar Putse kwam steeds langszij nadat het enkele wissels had doorgevoerd. Bij Riviera/Deurne moest Maarten Thijs noodgedwongen aan de kant met een blessure. Hij kon echter opgelapt worden en zou in de tweede helft terug zijn opwachting maken. Riviera/Deurne ging de onderbreking in met een kleine bonus : 7-8

De tweede helft begon fel met scores langs beide kanten. Wanneer Putse opnieuw vanop 2,5 meter miste en Riviera/Deurne de 9-12 scoorde en die 3 punten kloof lang kon behouden, leek Riviera/Deurne op weg naar de Topleague. Dan lukte Putse 3 doelpunten op een rij en de 17-17 was een feit. In de laatste minuut gaf Riviera/Deurne de indruk toch de overwinning binnen te kunnen halen want ze mochten naar het strafworppunt. De bal ging er niet in maar hij bleef in hun bezit en daaruit kon Kiani De Bruyn scoren. Promotie een feit? Neen, dat was zonder Jarne Hendrickx gerekend, hij knalde de bal aan de overkant binnen met nog 2 seconden op de klok.

In de verlengingen waren het de zusjes Pauwels, samen goed voor 8 doelpunten, die eerst Riviera/Deurne op voorsprong en daarna op gelijke hoogte brachten. Geen afscheiding na tweemaal vijf minuten verlengen (20-20) en zo moest een golden goal de beslissing brengen. Geen van beide teams kon in hun eerste aanval scoren en wanneer Putse terug in balbezit kwam, was het aanvoerder Arne Beeck die Putse in de NDN Topkorfballeague schoot!