11/01/2020
YVES DAELMANS

Kwik heeft de Nederlandse kampioen weinig in de weg kunnen leggen tijdens de EC-finale in Boedapest

Na de zware tweede tornooidag was het al duidelijk dat enkel een super Kwik de Nederlandse kampioen Fortuna wat moeilijkheden zou kunnen bezorgen. Dat was echter niet het geval en zo moest het team uit Merksem al na het eerste kwart tegen een 7-1 achterstand aankijken.

Fortuna stoomde door, Kwik kwam wel meer in de wedstrijd en lukte de eerste speeldoelpunten, maar bij de rust stond er al een 10-punten kloof op het bord (16-6).

Ook na de pauze lag het initiatief bij de Nederlanders en na 30 minuten stond het 28-14. Het Europees goud ging met 34-18 naar Fortuna. De laatste treffer kwam uit handen van Kwik-topscoorder Jonas Lemmens (6 treffers), Nick Verwerft liet zich ook opmerken met een knap doelpunt en een stevig duel met Thomas Reijgersberg en dat na een lange afwezigheid wegens verblijf in het buitenland.

Dimi Isenborghs, die een belangrijk aandeel had in de Belgische titel van Kwik, maar lange tijd uit was met een zware blessure, mocht nog zijn opwachting maken en bedankte met een doelpunt.