24/01/2020
YVES DAELMANS

Bondscoach Detlef Elewaut richt iedere week zijn blik op de NDN Topkorfballeague en deze week ook extra aandacht voor de spelers actief in Nederland


Eerst een overzicht van onze spelers in de Nederlandse competitie.  DeetosSnel wint van DSC met 23-22.  Een belangrijke overwinning voor hen.  Shiara Driessen, Jarre De Ley en Jordan De Vogelaere stonden in de basis.  Shiara haalde een afwerkingspercentage van 60% - 3 uit 5 pogingen.  Ook 3 assists kwamen achter haar naam. Jordan scoorde 4 uit 21 en 13 gewonnen aanvallende rebounds.  Jarre eindigde met 2 doelpunten en 7 gewonnen rebounds.  

Onder toeziend oog van ondermeer Jordan De Vogelaere en Belgisch ‘korfball legend’ David Peeters knalde Julie Caluwé bij PKC/SWKgroep naar een fenomenale individuele prestatie.  Met 7 doelpunten en een afwerkingspercentage van 50 % had zij een zeer belangrijke inbreng bij de remonte en het punt tegen Fortuna.  Mede door het feit dat Julie tegen één van de beste verdedigsters in Nederland stond, laat zien wat zij in haar marge heeft.  

Ook Famke Wuyts speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd in het tweede.  Zoals we haar kennen, haalde ze een zeer hoog afwerkingspercentage:  5 doelpunten uit 7 pogingen.  

Over een spannende competitie gesproken in de NDN Topkorfballeague.  

De Boeckenbergtrein stoomt door, waar het wekelijks hoog afwerkingspercentage steevast aan de basis van hun overwinningen ligt.  Nikki Schilders, Jesse De Bremaeker en Brent Struyf zijn dodelijke scherpschutters.  

Het verschil tussen play-off en play-down is zo klein dat de teams wedstrijd per wedstrijd zullen aanpakken.

Mijn aandacht ging naar Putse - Voorwaarts.  De winst voor Voorwaarts (22-24) kwam niet vanzelf.

Na 11 minuten stond er een harde 10-2 op het bord.  Putse had op dat moment maar 21 pogingen nodig voor 10 doelpunten.  Axel Van Genechten (Putse) viel in deze fase positief op.  Coach Gert Degenaers (Voorwaarts) moest snel ingrijpen en bracht meer energie en vooral verdedigende druk in zijn team.  Door de druk van Voorwaarts kreeg Putse minder tijd en ruimte om hun beslissingen en keuzes een kwalitatieve uitvoering te geven wat resulteerde in een veel lager afwerkingspercentage en een veel hogere foutenlast.  Onder leiding van Jens Vogels (Voorwaarts) werd er een ware inhaalrace ingezet.  Voorwaarts maakte een run van 9 en plots stond het 10-11.  In het tweede bedrijf lag Voorwaarts iets boven met winst tot gevolg.  Arne Beeck (Putse) speelde een zeer sterke wedstrijd.

Het doelpuntenaandeel deze week.  

De eerste plaats wordt gedeeld door Arne Beeck (Putse) en Jens Vogels (Voorwaarts) met DA 11.  Jonas Lemmens (Kwik) komt kort erna met DA 10.  Nikki Schilders, Jesse De Bremaeker (beiden Boeckenberg) en Stephanie Van Den Abeele (Floriant Merelbeke) haalden een DA van 8.

 

Proficiat!!

Veel succes dit weekend.

Groeten

Detlef