07/02/2020
YVES DAELMANS

Boeckenberg-speelster Nikki Schilders heeft de bondscoach laten weten terug beschikbaar te zijn voor het nationale team.


De vorige campagnes ontbrak Nikki Schilders (29) bij de Diamonds omdat toen het uitbouwen van haar professionele carrière voorrang kreeg.

Nikki, die momenteel in een uitstekende vorm verkeert en met Boeckenberg aan de leiding staat in de NDN Topkorfballeague, heeft dus aan Detlef Elewaut en Johannis Schot kenbaar gemaakt dat ze opnieuw ter beschikking staat voor de Diamonds.

“Ik heb momenteel opnieuw super veel plezier in het korfbal. Dus toen de vraag rees of ik zin had om terug voor de nationale ploeg uit te komen, heb ik niet heel lang getwijfeld” aldus Nikki Schilders.

“We zijn uiteraard erg blij met deze beslissing” geeft bondscoach Detlef Elewaut aan. “Nikki behoort tot de absolute top bij de vrouwen in de Belgische competitie en is met haar internationale ervaring (23 caps) een absolute meerwaarde.” 

Een groep atleten werd inmiddels door de bondscoaches uitgenodigd om aan een performance programma op nationaal niveau deel te nemen onder leiding van de medische cel van het CTK en in samenwerking met Nederlands expert Leon Braunstahl.

Na de zaalfinales wordt de voorselectie op het EK, dat in november in Antwerpen wordt gespeeld, bekendgemaakt.