05/06/2020
Stefaan Segers

Afgelopen middag werd er reeds een mailing verstuurd naar de deelnemers. Echter willen we op zeker spelen en de volgende communicatie ook via de website verspreiden.


Beste sportkampers,

Als federatie, en meer specifiek Comité Sportkampen, zijn we volop in afwachting op het Ministerieel Besluit van afgelopen Veiligheidsraad (3/6). Daar zal officieel duidelijk worden wat de verwachtingen en bepalingen (zullen) zijn met betrekking tot de sportkampen van aankomende zomer.

Achter de schermen zijn we reeds bezig, en in contact met Sport Vlaanderen, om de nodige aanpassingen en voorbereidingen te doen om aan bepaalde veiligheidsrichtlijnen te kunnen voldoen. Alsook zijn we verschillende scenario’s aan het uitwerken om ons aan de “waarschijnlijke” bubbel van 50 personen (gezien de eerdere richtlijnen voor de jeugdkampen) aan te passen.

Volgens deze bubbel van 50 personen zullen we ons moeten beperken tot 45 kinderen + 5 trainers/begeleiders. Dit houdt in dat we, jammer genoeg, zo goed als zeker moeilijke keuzes zullen moeten maken.

Nu daarnaast zijn we ons ook bewust van de impact van deze Corona-periode en weten we dat ieder individu en/of gezin zijn eigen plan van aanpak (gebaseerd op de richtlijnen) heeft. Als er ouders zijn die hierbij hun inschrijving(en) voor één van de aankomende zomerkampen wensen te annuleren, waar we perfect begrip voor kunnen opbrengen, gelieve dit aub te communiceren naar Tila (tilla.sartiaux@korfbal.be).

Op die manier kunnen we ons een concreet beeld vormen van de groepen & hoeveelheden en onze scenario’s in kader daarvan verder uitwerken.

Sportieve groeten

Comité Sportkampen