05/01/2021
YVES DAELMANS

Om de Diamonds de mogelijkheid te bieden om zich in deze korfballoze periode te kunnen voorbereiden op het EK in oktober werd met Sport Vlaanderen een uitzonderlijk programma met 3 trainingsmomenten per week en strikte maatregelen besproken en vastgelegd.

 


Op deze manier komen onze elite internationals terug aan korfballen toe en zorgen we ervoor dat we de voeling met de wereldtop niet verliezen.

Bondscoaches Detlef Elewaut en Johannis Schot hebben de volgende personen opgeroepen:

Heren

Jari Hardies (DVO/Accountor, NL), Jordan de Vogelaere (DeetosSnel, NL), Lars Courtens (Floriant), Brent Struyf (Boeckenberg), Jonas Lemmens (Kwik), Jarre De Ley (DeetosSnel, NL), Arne Beeck (Putse)

Dames

Julie Caluwé (PKC/Vertom, NL), Shiara Driesen (DeetosSnel, NL), Saar Seys (Floriant), Lauren Denis (Voorwaarts), Liesbeth Bollaerts (Kwik), Tess Mathis (Kwik), Maite Dewinter (AKC/Luma), Lisa Pauwels (Floriant)

“We opteren om met de WK-selectie van 2019 van start te gaan. Deze groep heeft een zeer succesvolle campagne gedraaid en toonde aan de rest van de wereld dat ze er staan als een hecht team. Door het ontbreken van enige competitie hebben we momenteel te weinig parameters om op een eerlijke wijze aan deze selectie te sleutelen. Vandaar de doorstart, maar we voegen Arne Beeck toe aan de groep. Gelet op zijn constante prestaties bij Putse en zijn uitstekende beurt op de Challenge vorig jaar waar hij dat niveau bevestigde, vervoegt hij het team.  Aangezien Nick Verwerft momenteel niet meer korfballend actief is, komt hij niet in aanmerking voor een selectie” geeft Detlef Elewaut aan.

Johannis Schot vervolgt: “Ook Lisa Pauwels volgen we al een tijdje en zij vervoegt de selectie omdat Liesbeth Bollaerts momenteel nog herstellende is en niet met de groep kan meetrainen. Julie Caluwé en Jari Hardies zullen pas later aansluiten bij de groep omdat zij op dit ogenblik bij hun club in de Nederlandse Korfballeague aan de slag zijn.”

“We gaan ook met een compacte groep deze voorbereiding aanvatten omdat de covid-pandemie nog lang niet achter de rug is en we in veilige omstandigheden en met strikte naleving van de protocollen de trainingen willen hervatten”

“De selectie is uiteraard niet definitief, van zodra de competitie hervat wordt, kunnen we verschillende andere speelsters en spelers gaan opvolgen. We hadden reeds enkele personen in het visier om nader te bekijken en vanuit de U21 zijn er ook personen zoals Anke Meganck en Axel Van Genechten die kort bij een selectie voor de Diamonds staan”, besluit Detlef Elewaut.

Kort na de veldfinale zal de definitieve EK-selectie bepaald worden. Aangezien het een EK in eigen land betreft, hebben de bondscoaches de confirmatie gekregen dat de selectie uit 8 speelsters en 8 spelers mag bestaan.