23/01/2021
YVES DAELMANS

Bij een on-line editie van het Gala van de Gouden Korf werden de belangrijkste individuele korfbalprijzen uitgereikt.


PERSBERICHT

JESSE DE BREMAEKER SLOKOP BIJ GALA VAN DE GOUDEN KORF

 

Deurne, 23 januari 2021

Oorspronkelijk had het gala in mei 2020 plaats moeten vinden, maar de pandemie stak daar een stokje tussen. Ook de daaropvolgende pogingen om het alsnog met beperkt publiek te kunnen organiseren werden om dezelfde reden teniet gedaan.

Via een on-line event werd zo bekendgemaakt dat Jesse De Bremaeker (Boeckenberg) zijn laatste seizoen als speler glorieus afsluit. Hij haalde immers in alle categorieën de trofee binnen. Met 105 doelpunten werd hij de topschutter in de NDN Topkorfballeague en dat zal ook meegespeeld hebben in zijn overwinning in de categorie “beste speler van de NDN Topkorfballeague”. De eerste en dan ook ineens de laatste keer in zijn carrière dat hij deze trofee in de wacht sleept. De avond kon niet meer stuk toen hij ook de gouden korf voor “speler van het jaar” in ontvangst mocht nemen, een trofee die hij al eens eerder in 2012 wist te winnen.

Een feestelijk afscheid kon nog niet georganiseerd worden voor Jesse De Bremaeker, maar hij zag wel een indrukwekkend seizoen en een hele mooie korfbalcarrière beloond met alle te winnen prijzen bij de mannen.

Bij de dames speelde ploeggenote Nikki Schilders ook een dijk van een zaalseizoen en dat zag ze bekroond met de titel van topschutster (59 treffers) en het leverde haar ook de trofee van “speelster van de NDN Topkorfballeague” op. In beide rangschikkingen was het een nek-aan-nek race met Saar Seys van Floriant.

Het was dan ook Saar Seys die buiten het zaalseizoen heel wat punten sprokkelde in het referendum “speelster van het jaar” en in haar eerste jaar dat ze bij de genomineerden behoorde al direct met de hoofdprijs ging lopen. Een bekroning van een sterk seizoen bij Floriant.

Datzelfde Floriant zag de finaledromen in zowel de zaal als op het veld in rook opgaan door de covid-maatregelen. Boeckenberg werd na de reguliere competitie verdiend als zaalkampioen uitgeroepen (geen verlieswedstrijd en slechts 1 gelijkspel), maar de puike prestaties van Floriant werden wel opgemerkt en naast de speelster van het jaar mocht Floriant-coach Kevin De Waele voor het eerst in zijn carrière de gouden korf voor “coach van het jaar” in ontvangst nemen.

Tot slot kwam ook de scheidsrechter van het jaar uit Merelbeke. Miguel Wensma moet bovendien plaats maken op de schoorsteen want hij ontving zijn vijfde trofee op rij en zet zo al een indrukwekkende reeks neer.