25/10/2021
YVES DAELMANS

De Diamonds winnen met duidelijke 23-5 cijfers van Tsjechië

De Tsjechen opteerden voor een fysieke wedstrijd en hoopten zo het tempo van de Diamonds te breken. Maar de Belgen lieten zich in de openingsfase niet van de wijs brengen en via Saar Seys werd de score geopend vanop vrijworp. Met treffers van Brent Struyf en een uitstekend afwerkende Julie Caluwé, goed voor in totaal 7 treffers, ging het naar 4-0. De Tsjechen konden pas een eerste doelpunt aantekenen in de 8ste minuut want de Belgische verdediging stond pal.

In het tweede kwart brachten de Diamonds toch wat meer rust aan de bal want door wat teveel gretigheid werden eerder een aantal aanvallen niet met een doelpunt bekroond. En met succes, de afwerking ging de hoogte in en met een 6-1 in het tweede kwart konden de Diamonds gaan rusten met een 11-3 voorsprong.

Julie Caluwé tekende net na de pauze haar vijfde aan en dat was de voorbode voor een droge 7-0 die de Tsjechen in dat kwart om de oren zouden krijgen. Signaal om een aantal spelers wat rust te gunnen, maar ook de wisselspelers lieten zich niet onbetuigd en dreven de score verder op. Goed voor een duidelijke 23-5 overwinning voor de Diamonds!

Doelpuntenmakers:

aanval : Lauren Denis (4) - Saar Seys (1) - Brent Struyf (4) - Jordan de Vogelaere (1)

verdediging : Julie Caluwé (7) - Amber Engels - Jarre De Ley (1) - Jari Hardies