20/03/2022
YVES DAELMANS

Runner-up Top-Promo Voorwaarts/Molinos - Sikopi/Chase 19-16

Kwik Indoor was uitverkocht voor de runner-up tussen Voorwaarts/Molinos en Sikopi/Chase. Beide teams maakten er een erg spannende maar niet echt hoogstaande partij van aangezien de doelpunten wat uitbleven. Kansen genoeg, maar in de eerste helft geraakten beiden amper aan 15% afwerking.

De score werd geopend voor Voorwaarts/Molinos via een strafworp van Liam Van hoof maar Christoph Van Steelandt effende de score en zo ging het om en om tot 3-3. Dan lukte Voorwaarts/Molinos een kloofje via een strafworp van Lise Van Maldeghem en de alleen gelaten Elin Loos. Sikopi/Chase met de aansluitingstreffer, maar via Jens Vogels en Christoph Hellemans de groen-witten naar een 3 punten kloof. Via Damian Wilinski, opnieuw Christoph Van Steenlandt en Janne Peirsman kwam Sikopi/Chase terug langszij: 7-7. De ingevallen Lars Kerstens met zijn eerste poging voor de 8-7 maar Enya Michielsen counterde direct. Zo gingen beide teams met 8 doelpunten de rust in.

Via 2 strafworpen, een doorbraak van Enya Michielsen en een omgezette vrijworp van Christoph Hellemans ging het snel naar 10-10. Voorwaarts/Molinos dan weer met een 3-punten kloof, maar met onder meer 2 treffers van Janne Peirsman Sikopi/Chase weer op gelijke hoogte: 13-13.

Wanneer Voorwaarts/Molinos’ schutters Hellemans en Vogels vanop quasi dezelfde plek weer een 3 punten bonus binnen schoten, was het team uit Edegem weer niet gelanceerd.

Via aanvoerder Lars Mattheyses en de ingevallen Kim Colin kwamen de Rabbits terug tot 16-15. Voorwaarts/Molinos behield die voorsprong en met een 18-16 stand gingen de laatste 8 minuten in. Het was nagelbijten want een score aan groen-witte kant had de bevrijding geweest, terwijl een doelpunt uit rood-blauwe handen de match had kunnen doen kantelen. Het bleef dus ongewijzigd tot in de laatste minuut Elin Loos de eindstand vastlegde.

Voorwaarts/Molinos verlengt dus het verblijf in de Topleague!