04/06/2022
YVES DAELMANS

Op Minerva zagen we een spannende U15 finale tussen Temse en Vobako: 12-11

Eerste aanval en direct doelpunt voor Temse. Enkele minuten later was het raak aan de overkant, maar de reactie van Temse volgde direct met een doelpunt onder de korf (2-1).

Na 10 minuten de 2 punten kloof voor Temse met de 3-1. De ploeg uit de kempen liet niet begaan en antwoordde met 4 treffers op rij: eerst langszij na een omgezette strafworp en een doorbraak. Met 2 schoten kwam Vobako daarna op een 3-5 voorsprong.

Temse via een strafworp naar 4-5, maar Vobako met nog een snel antwoord en zo de 4-6 ruststand.

Temse kwam met duidelijke intenties uit de kleedkamer en al vlug de 5-6 na het hernemen en wat later was alles te herdoen: 6-6.

Temse miste bijna de kans om op voorsprong te komen want 2 strafworpen in 1 aanval werden niet benut, maar ze bleven in balbezit en die werd aanval werd toch bekroond met de 7-6!

Temse maakte de 5-0 reeks volledig vooraleer Vobako kon tegenprikken en zo 9-7 met nog een dikke 10 minuten te spelen.

Toen ging het snel: Vobako verkleinde de achterstand tot 9-8, maar bij Temse rendeerde 1 van de wissels met onmiddellijk de tegenscore 10-8. Vobako op een drafje naar 10-10 zo kregen we heel spannende slotminuten.

Een korte kans bij Temse werd koelbloedig afgemaakt (11-10) en bij 12-10 leek de buit binnen, maar Vobako met een strafworp voor 12-11 maar na het verlossende eindsignaal mocht het feest bij Temse starten!