05/06/2022
YVES DAELMANS

In een doorregende U19 finale op het terrein van Voorwaarts haalde AKC/Luma het met 10-16 van Vobako!

AKC/Luma

Dames: Kadisha Nevejans (3) - Lenthe Fabri - Femke Van Nimmen (2) - Nina Ramic

Heren: Brend Fabri (2) - Kan Van Bouwel (1) - Renzo De Prins (5) - Ernst David (1)

invallers: Lotte Audenaert - Vinnie Verholen (2) - Rune Lauwers

Vobako

Dames: Myrthe Bastiaensen - Jutta Bastiaensen (2) - Heleen Lauwers - Trees Laenen

Heren: Toon Schildermans (2) - Joachim Peeters (1) - Jonathan Peeters (1) - Djurre Aerts (4)

invallers: Ynte Vandeperre - Guus Buts

Onder een stromende regen begonnen de U19 aan hun finale. Brent Fabri opende de score na 5 minuten en Joachim Peeters effende de score voor Vobako. Toon Schildermans schoot van aan de achterlijn de 2-1 binnen en Jutta Bastiaensen zorgde ervoor dat 3 opeenvolgende Kempense aanvallen succesvol waren. Renzo De Prins counterde met een schot en een strafworp en zo 3-3.

Zo ging het verder gelijk op naar 4-4, maar via Fabri, Van Nimmen en David met een knappe doorbraak leidden AKC/Luma naar 4-7. Halfweg de eerste helft kon Djurre Aerts via een strafworp milderen maar Vinnie Verholen legde de ruststand vast: 5-8.

De regen bleef met bakken uit de hemel vallen bij aanvang van de tweede helft waarbij Jonathan Peeters de remonte van Vobako initieerde. Jutta Bastiaensen van ver voor de aansluiting en Djurre Aerts tekende voor de gelijkmaker na 7 minuten: 8-8.

Renzo De Prins kon met een shot het tij keren 8-9; het was dan wel 10 minuten wachten op het volgende doelpunt en dat werd zijn 4de. Van ver legde hij de 8-10 vast.

Kadisha Nevejans tekende daarna voor de 8-11; Djurre Aerts scoorde tegen via strafworp, maar Van Nimmen bracht AKC/Luma 3 doelpunten voor.

AKC/Luma kon die kloof behouden en verder uitbouwen naar 10-15

Met een heel knappe doorbraak legde Renzo De Prins de eindstand vast en AKC/Luma kampioen!