19/08/2022
Alexis Elewaut

Vernieuwing coachlicentie 2022 2023.  Wees op tijd

Vereisten om een nieuwe coachlicentie te verkrijgen vanaf seizoen 2019-2020:

Alle aanvragers moeten, zowel voor licentie A als B:

Daarenboven:

• Voor een coachlicentie A:

• Minstens trainer B korfbal of korfbaltrainer 4 (KNKV)
  • Initiator korfbal en – afzonderlijk beschouwd -
    • of gedurende de laatste 5 jaar, 3 jaar speler zijn geweest in het A- achttal van een club uit de senioren League Veld of Zaal,
    • of gedurende de laatste 5 jaar, 3 jaar T1 of T2 zijn geweest bij een A-achttal van een club uit de senioren League Veld of Zaal of Promo Veld of Zaal

• Voor een coachlicentie B

• Minstens initiator korfbal of korfbaltrainer 3 (KNKV)

Vereisten om een coachlicentie te verlengen vanaf seizoen 2019-2020:

• Voldoen aan de voorwaarden voor het bekomen van een coachlicentie A of B of hernieuwing als “Ervaringsdeskundige”, bekomen op basis van de vorige regeling.
  • +Minstens 2 sport technische bijscholing KBKB of VTS (vts-plus) gevolgd hebben tijdens de geldigheidduur van de licentie (bewijzen bijvoegen).
  • Opleidingen/bijscholingen KBKB wedstrijd-schotklok, jury en  club/scheidsrechter zijn GEEN sport technische opleidingen of bijscholingen.

Overgangsmaatregel voor “Ervaringsdeskundigen” op basis van vorige regeling.

Voor hernieuwingen van de licentie als Ervaringsdeskundige aangevraagd tijdens het competitiejaar 2022-2023 geldt m.b.t. de verplichte bijscholingen de voorwaarde uit de vorige regeling t.t.z. “minstens 2 bijscholingen (VTS of K.B.K.B.) op sporttechnisch niveau”.

Wat zijn bijscholingen KBKB of VTS:

Van al deze bijscholingen kan je een deelname attest downloaden op mijn VOTAS (database van VTS). Dit attest moet als bewijs gebruikt worden.

Inlichtingen Liesbeth Neirinckx (Sporttechnisch Coördinator KBKB-Vlaamse Liga)

liesbeth.neirinckx@korfbal.be

Aanvraagprocedure

• Een aanvraag tot het verkrijgen van een coachlicentie indienen. Hiervoor dient het aanvraagformulier volledig in te vullen.
  • Betaling van € 50,00 gekoppeld aan het aanvraagformulier.
  • Zorg dat je foto in onze Twizzit ledenadministratie up to date is.
  • De namen van de coaches met een geldige coachlicentie zullen gepubliceerd worden op de website van de KBKB.

Geldigheidsduur

• Een coachlicentie is drie jaar geldig.

Waar wordt de bijdrage coachlicenties aan besteed:

• Alle bijscholingen KBKB zijn voor leden van de federatie vanaf 2019 gratis.