14/07/2018
YVES DAELMANS

De Belgische U21 hebben op het WK in Boedapest een uitstekende prestatie neergezet in de finale. De torenhoge favoriet Nederland werd gedwongen om tot het uiterste te gaan om de titel binnen te halen.


Spijtig genoeg haalden de Belgische talenten niet het afwerkingspercentage van de voorbije week zodat ze het niet nog moeilijker konden maken, want verdedigend stonden ze er zeer zeker.

Het eerste kwart was gelijkopgaand met net de 5-7 voor de buzzer. Ook in het tweede kwart lieten de U21 hun tegenstrever niet echt weglopen zodat er nog steeds een haalbare 8-11 op het bord stond bij de rust.

Bij 11-15 in het derde kwart leek Nederland verder weg te lopen, maar het verschil kon teruggebracht worden tot 14-16. De laatste 10 minuten werden vol vertrouwen aangevat en toen diep in dit laatste kwart de 17-18 gescoord werd, dan steeg de nervositeit in de hal. Was een scenario zoals 2014 in de maak? Nederland bleek in de slotfase het scherpst naar de korf toe en dus Nederland verdiend Wereldkampioen met 18-21, maar cadeau hebben ze het zeker niet gekregen.

Een schitterende nieuwe lichting heeft zich aangemeld en met de knappe prestaties van de U17 en U19 eerder dit jaar, is er een mooie basis om verder op te bouwen!