19/08/2018
ALEXIS ELEWAUT

Sinds 15 juli kan de sportsector sportbegeleiders, trainers, scheidsrechters, juryleden... vergoeden via een nieuw gunstig statuut: "verenigingswerk".

Dat statuut laat toe om tot 500 euro per maand en 6.000 euro per jaar bij te verdienen, zonder dat de vereniging of de verengingswerker daar belastingen of sociale bijdragen op moet betalen.

Het Dynamo Project biedt je sportclubs dit najaar ondersteuning om verenigingswerk toe te passen.

Bijscholingen

Het Dynamo Project organiseert vanaf eind september bijscholingen en infosessies over verenigingswerk. In deze sessies krijg je een antwoord op de vragen zoals:

Wie kan verenigingswerker worden en wie niet?
Hoe combineer je het statuut met professionele bezigheden?
Hoe verricht je de aangifte en welke administratie is nodig?
Hoeveel mag je verdienen en wat zijn de fiscale gevolgen?
...

Geïnteresseerden kunnen vanaf nu alvast inschrijven voor onze eigen vijf provinciale bijscholingen. Nodig je sportclubs uit voor deze sessies!

• Maandag 24/09/2018 - 19u tot 22u - Oostkamp.
  • Dinsdag 25/09/2018 - 19u tot 22u - Genk.
  • Woensdag 26/09/2018 - 19u tot 22u - Herent.
  • Maandag 01/10/2018 - 19u tot 22u - Grobbendonk.
  • Woensdag 03/10/2018 - 19u tot 22u - Gent.

Wil je graag zelf een opleiding voor je clubs organiseren? Dan kan je vanaf nu een bijscholing (3 uur) of infosessie (1 uur) "Verenigingswerk: vergoeden op een eenvoudige en voordelige manier" aan via onze website.

Meer informatie

Momenteel werkt het Dynamo Project aan een brochure over verenigingswerk, die er dit najaar snel zal komen. Sportclubs met specifieke vragen zullen na de bijscholingen ook begeleiding op maat kunnen aanvragen.

Sportclubs die nu al op zoek zijn naar meer informatie over verenigingswerk, kunnen terecht op www.dynamoproject.be/verenigingswerk.