12/11/2018
David Van den Bosch

Binnenkort stapt de KBKB over naar een nieuwe emailprovider.


De KBKB heeft dit jaar al enkele ingrijpende acties ondernomen om haar ICT-platformen te moderniseren. Na de lancering van korfbal.be en de integratie van topkorfballeague.be die je nu terug vindt onder competities/statistieken, zijn we nu klaar voor de volgende stap.

Op vrijdag 28 december 2018 plannen we alle mailboxen met een @korfbal.be adres over te brengen naar een andere mailserver en -dienstverlener. Met deze stap zullen we meer controle hebben over het beheer van de mailboxen. Verder verhoogt de capaciteit van de mailboxen van 500MB naar 2GB.

Graag willen we u via deze weg al op de hoogte stellen van enkele algemeenheden over deze overgang:

  1. Op vrijdag 28 december 2018 zal door deze overgang het mailverkeer even stoppen. We proberen dit tot een minimum te beperken.  Er zal geen email verloren gaan.
  2. Het betreft geen ‘echte mailmigratie’. Dit wil zeggen dat iedere eigenaar van een mailbox zelf zal moeten participeren door de overdracht te doen van zijn/haar huidige mailbox. We zullen hier uiteraard de nodige duidelijke instructies bij voorzien.
  3. Iedereen zal de mailinstellingen opnieuw moeten ingeven op alle toestellen die gebruikt worden om de @korfbal.be mail te raadplegen. Ook hiervoor worden de nodige instructies voorzien.
  4. Om de webmail te raadplegen, zal naar een andere site moeten gesurft worden.
  5. De bestaande naam van uw mailbox wordt overgenomen naar de nieuwe dienstverlening.

 

We zijn er van overtuigd dat we deze overgang kunnen laten verlopen met zo min mogelijk last voor de eindgebruiker.