07/12/2018
David Van den Bosch

Beach Korfball BonsonDe Internationale Korfbal Federatie maakte zonet bekend dat er in 2019 opnieuw een “IKF Beach Korfball World Cup (Europe)” zal plaatsvinden.


Als gaststad voor deze World Cup 2019 is gekozen voor Bonson in Frankrijk. Na de succesvolle editie hier in eigen land, was er snel de intentie vanuit IKF om verder te bouwen op het enthousiasme rond beachkorfbal. Na het uitschrijven van een bid voor deze organisatie, kwam de Franse Korfbal Federatie hierbij naar voor met een zeer sterk voorstel.

In samenwerking met de plaatselijke korfbalclub FJEP Bonson, en met de volledige ondersteuning van de stad Bonson (gelegen vlakbij Saint-Etienne), zullen zij instaan voor de organisatie van deze World Cup Europe, die zal plaatsvinden in het weekend van 6 en 7 juli 2019.

Net zoals bij de voorbije edities kunnen alle aangesloten landen van de IKF zich inschrijven voor dit tornooi bij de senioren en U19. Het beste gerangschikte Europeese team zal zich de nieuwe Europees Kampioen Beachkorfbal mogen noemen. Kan België hier zijn beide titels verlengen, of zorgen Portugal of Polen misschien wel voor de verrassing?

Elk continent kan nu ook een eigen World Cup organiseren. Zo zit er momenteel ook een “IKF Beach Korfball World Cup (Asia) 2019” in de pijplijn. Meer nieuws hiervoor wordt verwacht tegen het einde van het jaar.