21/12/2018
David Van den Bosch

Nog een weekje en alle @korfbal.be adressen stappen over naar de nieuw mailprovider.


De bestaande @korfbal.be mailboxen blijven nog beschikbaar tot eind februari 2019. Dit wil zeggen: de respectievelijke gebruikers hebben hier nog steeds toegang toe. Wel is het zo dat vanaf 28 december 2018 geen nieuwe mails op deze mailbox zullen toekomen. Alle mails zullen vanaf die datum ontvangen worden door de nieuwe mailserver van One.com.

 

Er zijn dus twee delen aan de overgang: hoe houd ik mijn mails vanop de oude mailserver bij en hoe ontvang ik mails van de nieuwe mailserver.

 

1. Hoe houd ik mijn mails vanop de oude mailserver bij?

Om dit proces tot een goed einde te brengen, is het nodige om een ‘lokale kopie’ te maken van je bestaande mailbox. Dit wil zeggen dat de mails van de oude mailserver op je computer worden opgeslagen om in de toekomst nog te kunnen raadplegen.

In dit document vind je een bestand terug met uitleg over hoe dit aan te maken. Dit document is opgemaakt voor mensen die met Windows werken. Mensen actief op een Apple computer verwijzen we naar volgende link (https://www.iculture.nl/tips/mac-backup-maken-mail-contacten-agenda/).

2. Hoe ontvang ik mail van de nieuwe mailserver?

Deze is momenteel nog niet in te stellen want hij wordt pas ingesteld op 28 december 2018. We sturen hier eerstdaags een aparte mail over.

Gezien de oude mails nog tijdelijk beschikbaar blijven op de @korfbal.be adressen, is het dus niet nodig om overhaast een lokale kopie te maken.