YVES DAELMANS

In Kortrijk is Boeckenberg er niet in geslaagd om TOP/SolarCompleet iets in de weg te leggen om de 53ste Europacup binnen te halen.

Kortrijk (België) – 12/01/2019

Europacupfinale korfbal Top/SolarCompleet (NED) - Boeckenberg (BEL) : 31-16

Boeckenberg startte in sporthal Lange Munte goed aan de finale en stond 2-4 voor na 5 minuten. Daarna kwam Top/SolarCompleet onder stoom en maakte de ene treffer na de andere op korte tijd en zo gaf het scorebord 9-4 aan op het einde van het eerste kwart. De korte break kon Boeckenberg goed gebruiken en de volgende 10 minuten kwamen de Panters terug in de wedstrijd. Het spelpeil ging in stijgende lijn, alleen de afwerking volgde niet. Bij de rust keek de Belgisch landskampioen tegen een 15-9 achterstand aan.

Na de rust viel Boeckenberg teveel terug op 1-shots aanvallen en zag zo Top/SolarCompleet verder weglopen in het derde kwart : 21-12. Boeckenberg-coach Davor Duronjic voerde daarna 7 wissels door, doch Top/SolarCompleet bleef vlot verder scoren en zo ging met 31-16 de 53steEuropaCup naar Top/SolarCompleet uit het Nederlands Sassenheim.