16/03/2019
PETER D'HOLLANDER

Kwik heeft zich na een sterke eerste helft geplaatst voor de finale van de NDN Topleague.

Even leek het er op dat we een spannende wedstrijd gingen krijgen. Tot de zevende  minuut, bij een 3-3 stand hielden beide ploegen gelijke tred. Daarna liet Kwik zien dat ze niet voor niks eerste zijn geëindigd in de reguliere competitie. Dankzij een overwicht in de rebound en de trefzekerheid van Yannick Wauters en Liesbet Bollaerts , resp. vijf en vier doelpunten liep Kwik uit tot 10-3, met nog vijf minuten te gaan. Pas dan kon AKC/Luma nog eens tegenscoren. Kwik was niet onder de indruk en bleef verder gaan. De rust werd bereikt met 14-6 in het voordeel van geel-zwart.

Na de rust een zestal wissels bij AKC/Luma waardoor er enkele pionnen van vak wisselden . Dat hielp echter niet veel. Na vijf minuten stond er bij 16-8 nog altijd hetzelfde verschil op het bord. In de volgende periode werd er iets minder gescoord. Kwik ging met een 17-10 voorsprong de laatste 10 minuten in. Veel wijzigt er niet meer , AKC/Luma komt nog op 18-14 maar dit is enkel goed voor de statistieken. Kwik speelt volgende week de finale van de NDN Topleague.

Foto :Marco Spelten