16/03/2019
PETER D'HOLLANDER

Borgerhout/GW mist de minste kansen en plaatst zich zo ten koste van Voorwaarts .

We zien een heel andere wedstrijd in deze tweede halve finale van de NDN Topleague. Het is een slordige bedoening met heel wat missers. Het duurt tot halfweg de eerste helft eer Voorwaarts de eerste keer kan scoren. Ondertussen is Borgerhout/GW al tot 1-5 uitgelopen via onder andere 3 treffers van Jarni Armogaste. Borgerhout/GW doet er nog 2 bij en komen zelfs 1-7 voor. In de laatste vier minuten beginnen de ballen bij Voorwaarts eindelijk binnen te vallen. Het wordt ondertussen een fysiek stevige partij. Echt mooi korfbal krijgen de toeschouwers niet te zien. Rusten doen we bij 5-8. Hopelijk brengt de tweede helft beterschap.

Veel beterschap is er niet in de tweede helft. Voorwaarts komt terug tot 6-8 , maar Borgerhout/GW loopt weer verder uit naar 6-10. Een cruciaal moment halfweg deze tweede helft. Bij 8-11 mist Voorwaarts een strafworp en in de twee volgende aanvallen scoort Borgerhout/GW twee keer om zo 8-13 voor te komen. Hier kan Voorwaarts niet meer op reageren . Borgerhout/GW wint uiteindelijk met 11-16.