23/03/2019
PETER D'HOLLANDER

Na een zinderende tweede helft kroont AKC/Luma zich tot zaalkampioen U16

De finale bij de U16 gaat tussen de nummers 1 en 2 van de reguliere competitie, AKC/Luma en Temse. Er wordt dan ook hoogstaand en zeer snel gespeeld. De aanvallen van AKC/Luma verlopen vlotter dan die van Temse en ze komen dan ook snel 3-0 voor. Na een gemiste strafworp kan Temse toch milderen tot 3-1 met een mooie in twee tijden omgezette vrijworp.  Nadien krijg de Temse verdediging wat meer vat op de aanval van AKC/Luma , maar omdat hun aanvallers de kansen niet afwerken loopt rood-wit verder uit tot 5-1. Temse kan dan toch twee keer tegenscoren, maar met zijn vierde doelpunt van deze helft zet Ernst Davidts AKC/Luma op 6-3 bij de rust.

In het begin van de tweede helft kan Temse snel terug komen tot op een doelpunt , maar AKC/Luma scoort terug tegen (7-5). Halfweg de tweede helft barst de wedstrijd echt goed los en krijgen we nog een spannend einde te zien. Temse slaagt er op twee minuten in om gelijk te komen (7-7). Vanaf dan wordt er om en om gescoord en op vijf minuten van het einde is de stand 10-10. In de voorlaatste minuut slaat AKC/Luma opnieuw toe en met twee doelpunten verzekeren ze zich van de titel. Een tegendoelpunt van Temse in de slotminuut kan hier niks meer aan veranderen. Temse mag echter op met opgeheven hoofd de zaal verlaten.

foto : Marco Spelten