23/03/2019
PETER D'HOLLANDER

Een trefzekere Lars Huppertz bezorgt AKC/Luma de tweede titel van de dag.

Ook bij de U19 staan de eerst twee van de competitie in de finale. De eerste helft wordt vooral gekenmerkt door vrij stevig spel en heel wat missers aan beide kanten. Halfweg neemt AKC/Luma 3 doelpunten voorsprong (2-5). Die blijven ze behouden tot aan de rust (4-7). De tweede helft mag het iets beter worden qua afwerking.

Na de rust is het vooral AKC/Luma dat verder gaat op zijn elan. Onder aanvoering van een ongrijpbare Lars Huppertz (9 doelpunten in totaal) lopen ze na zeven minuten zes doelpunten uit (6-12). Kwik komt even terug tot 8-12. Maar tien minuten voor het einde staat de zes punten kloof nog altijd op het bord (9-15). Op drie minuten voor het einde wordt dat zelfs 9-17. AKC/Luma begint aan een paar wissels en dan kan Kwik opeens weer scoren. Het wordt snel 12-17. Maar ook de 13-17 in de laatste minuut brengt de titel van AKC/Luma niet meer in gevaar.

foto : Marco Spelten