08/08/2019
YVES DAELMANS

De Diamonds hebben de halve finale tegen Chinese Taipei gewonnen na een golden goal

WK 1/2de finale Chinese Taipei - België 19-20 (na verlengingen- golden goal)

De Diamonds hebben een zinderende halve finale op het WK korfbal naar hun hand gezet door in de extra tijd een golden goal te maken. De Belgen hielden Chinese Taipei in de eerste helft goed onder controle en konden de rust in met een 9-13 voorsprong.In het derde kwart kwam Chinese Taipei niet echt dichter en zo werden de laatste tien minuten aangevat met een 15-18 stand.

In het laatste deel van de wedstrijd gooide Chinese Taipei alles in de strijd en de afwerking bij de Diamonds stokte volledig met slechts 1 doelpunt tot gevolg. Het werd een nagelbijtend slot waar de Taiwanezen de gelijkmaker lukten in de slotseconden.

Zo moest de beslissing vallen de in extra tijd via een golden goal. Chinese Taipei mocht als eerste aanvallen, maar ze konden deze niet verzilveren. De bal ging naar het Belgische aanvalsvak en daar schoot Lars Courtens de Diamonds naar de overwinning.

Een geweldige prestatie en opsteker voor dit nieuwe jonge team. Zaterdagmiddag volgt de WK-finale tegen de winnaar van Nederland tegen China.