10/01/2020
YVES DAELMANS

Kwik heeft zich nipt, ten koste van Benfica, kunnen plaatsen voor de Europacup finale.

Kwik heeft op de Europacup al aardig aan de bak gemoeten om de finale te bereiken. Op de eerste speeldag werd er gewonnen van de thuisploeg Boedapest met 11-22, later op de dag ging de Duitse landskampioen Pegasus voor de bijl met 11-17.

Op vrijdag in de laatste poulewedstrijd tegen de Engelse kampioen moest Kwik al stevig aan de slag om uiteindelijk met 19-17 te winnen en zich zo te plaatsen voor een halve finale tegen het Portugese Benfica.

Dat werd een beklijvend en erg spannend duel want de doelpunten bleven uit in deze partij en Benfica maakte het de Belgen erg lastig zodat ze van in het begin moesten achtervolgen en een 7-4 achterstand bij de rust moesten toestaan. Aangezien er 4 x 8 minuten werd gespeeld, moest Kwik alle zeilen bij zetten en via enkele wissels en Stien Reyntjens, die het team uit Merksem terug langszij bracht (9-9), werd er een spannend slot in gegaan.

Benfica nog naar 11-10 met enkele minuten op de klok, maar uiteindelijk beslisten Jonas Lemmens en Amber Wuyts dat Kwik de EC-finale speelt tegen het Nederlandse Fortuna. Eindstand 11-12.

Fortuna plaatste zich probleemloos voor de finale na 22-8 winst tegen Pegasus (Duitsland).