17/10/2021
YVES DAELMANS

Het EK korfbal start op 25/10 en dus hoog tijd om de Diamonds individueel in de picture te zetten. Ontdek de achtergrond van zowel de gevestigde waarden als de nieuwe gezichten in het team! De komende week stellen we iedere dag 2 Diamonds aan u voor!


Ik ben Anke Meganck en speel al sinds kleins af aan bij Floriant. Ik kom uit een echte korfbalfamilie en heb dus eigenlijk nooit iets anders gekend. 

Bij Floriant hebben we een relatief jonge en talentvolle groep die vol voor de titel wil gaan. 

We hopen dit jaar dan ook een trofee (of meerdere) naar Gent mee te nemen. Geen makkelijke opdracht, want het belooft dit seizoen een zeer spannende competitie te worden, maar het geloof is er wel. 

Dit wordt mijn eerste tornooi als Diamond. Iets waar ik al zeer lang van droom. Een persoonlijke ambitie van mij is dan ook om ooit een vaste waarde te zijn voor het team. 

Ik heb altijd erg opgekeken naar Suzanne Struik. Mijn eerste wedstrijd die ik meepikte in Nederland was er 1 van PKC, waarin Struik meedeed. Ik had op dat moment nog nooit een dame gezien die zo makkelijk scoorde en zo aanvallend ingesteld was. Echte spitsdames zie je hier in België dan ook niet vaak. 

Ik had eerlijk gezegd in het begin wel wat stress om in de groep te komen. Buiten de andere Floriant-spelers kende ik veel spelers wel van tegen te spelen, maar niet echt persoonlijk. Al snel bleek wel dat het een zeer leuke en verwelkomende groep is. De sfeer in de groep zit dan ook erg goed. Er is natuurlijk ook heel hard naar dit EK toegewerkt. We hopen het Nederland dan ook zo moeilijk mogelijk te maken. 

 

Ik ben Jarre De Ley, 23 jaar en speler bij AKC/Luma. Deze EK editie is een speciale vanwege het feit dat het in Antwerpen wordt gehouden. Het laatste grote toernooi in ons land dateert al van 2015. Daar zat ik in de tribune en hoopte ik ooit ook voor de nationale ploeg te kunnen uitkomen in zo’n geweldige sfeer. Nu is het zover en mogen we met deze geweldige groep het EK spelen in eigen land voor eigen volk.

Met de Diamonds willen onze positieve lijn van het WK 2019 doortrekken waarbij ons team centraal staat. Onze ambitie blijft om het goud te kunnen grijpen.

Verzamel tijdens het EK de individuele kaartjes van je favoriete Diamonds!

EK voorronde Diamonds:

maandag 25/10 - 19.45 België - Tsjechië

dinsdag 26/10 - 19.15 België - Duitsland

woensdag 27/10 - 15.45 België - Catalonië

 

Bestel je tickets via www.ekc2021.com