19/03/2022
YVES DAELMANS

Finale U17 Borgerhout/GW - Temse 18-22

Vanaf het eerste fluitsignaal zat het er knal op in deze finale met 3 doelpunten in de eerste 3 aanvallen en zo Borgerhout/GW met 2-1 aan de leiding. Met een strafworp werd een eerste 2 punten kloof gerealiseerd maar met een bom van bij de eigen Temse-aanhang werd het 3-2.

Temse kwam op gelijke hoogte en zo bleef het tot 6-6. Het was Temse-aanvoerder Thysman die zijn team op sleeptouw nam en met 6 treffers in de eerste helft er mee voor zorgde dat zijn team kon uitlopen naar een maximale 9-13 voorsprong.

Borgerhout/GW liet niet begaan en verkleinde de achterstand zodat er gerust werd bij een 11-14 stand.

Bij het hervatten Borgerhout/GW snel naar 12-14 en wat later naderden de Zebra’s tot op 1 punt: 14-15. Dichter zouden ze niet geraken want Temse bleef mee scoren, hoe hard Borgerhout/GW ook probeerde. De ballen aan Borgerhoutse kant vielen net niet.

Thysman’s honger was nog niet op en ook in de tweede helft bleef hij de ballen binnenschieten: 15-18. Die kloof deed de wedstrijd in een finale plooi vallen en werd maximaal uitgebreid tot 5 punten bij een 16-21 stand.

De kampioenstrofee prijkt een jaar lang op de kast bij Temse!