YVES DAELMANS

Runner-up HKL1-Promo Blauw-Wit - Catba 21-16

Blauw-Wit en Catba maakten er een aantrekkelijke runner-up van die meteen fel startte met een fraaie score langs de kant van Blauw-Wit gecounterd via een vrijworp van Catba.

Zo ging het gelijk op tot 3-3 na slechts enkele minuten.

Catba dan met een kloofje van 2 maar bij Blauw-Wit had Riet Duytschaever een begenadigde dag en legde met 2 treffers op rij de 5-5 vast.

Bij Catba deed Ilya T’Jollyn dat netjes over en 5-7. Catba liep verder uit tot 5-8 maar in de laatste 5 minuten zette Blauw-Wit alles weer recht met een opnieuw twee scores van Duytschaever net voor de rust en zo met 9-9 de kleedkamers in.

In het andere vak bij Blauw-Wit zorgde Imke Bellemans er eigenhandig voor dat ze al vroeg in de tweede helft op een 11-9 voorsprong kwamen. Duytschaever en Bellemans zorgden ervoor dat de bonus opliep naar 4 stuks bij een 14-10. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld want Catba knokte zich terug naar 14-12; maar met een knappe one-hander en via een stip werd de voorsprong terug wat uitgebouwd.

Toen Riet Duytschaever er weer 2 binnenschoot, was het over en uit voor Catba dat wel bleef proberen, maar aanvallend te weinig kon brengen.

Met nog een aantal doelpunten in de slotfase kwam er zodoende nog een ruime marge op het bord.