17/04/2022
YVES DAELMANS

Op het WK U19 hebben de Belgen de finale verloren van Nederland met 25-13

Aanval: Renzo De Prins (3) - Jorre Van Tichelen - Eline Denis (1) - Lise Van Maldeghem (2)

Verdediging: Mathieu Thijsman (1) - Ernst Davidts (2) - Janne Loos (1) - Joke Van Maldeghem (1)

Reserves: Tia Verbeeck - Nel Seys (2) - Nico Verstappen - Zoë Van Der Veken - Tiemen Bruyns - Wannes Struyf

Nederland miste nog de kans op de openingstreffer vanop 2,5 m, maar daarna waren de Belgen toch al direct op achtervolgen aangewezen. Halfweg het eerste kwart kon Ernst Davidts via een strafworp milderen: 3-1.

De Belgen speelden met veel overgave en korfballend was het spel wel ok, alleen vielen de doelpunten niet. Het was opnieuw Ernst Davidts die voor het tweede Belgische doelpunt tekende in het eerste kwart. 6-2 na 10 minuten.

In het tweede kwart kon België wat gelijke tred houden met de noorderburen (6-5) zodat bij de rust een 12-7 stand op het bord prijkte.

Aanvoerder Janne Loos met direct een strafworp na hernemen naar 12-8, maar na de 13-9 van Lise Van Maldeghem stoomde Nederland door naar 17-9 en tevens het einde van het 3de kwart.

De Belgen bleven dapper mee ballen, maar waren letterlijk en figuurlijk een maatje te klein voor Nederland. Eindstand 25-13

1ste kwart: 6-2

2de kwart: 12-7 (6-5)

3de kwart: 17-9 (5-2)

4de kwart: 25-13 (8-4)