16/05/2022
YVES DAELMANS

Op donderdag 9 juni worden de Gouden Korven bekendgemaakt!


De covid-pandemie heeft de voorbije 2 jaren een stevige impact gehad op ons korfbalgebeuren; competities konden niet plaatsvinden zoals gepland en met gevolg dat de laureaten niet of pas later gehuldigd konden worden. Op dit ogenblik bevinden we ons terug in normalere omstandigheden maar het Laureaten-comité ondervindt nog de gevolgen van het feit dat in 2021 maar deels gekorfbald kon worden en tevens met een flink stuk zonder publiek. Daarom is de beslissing genomen om het dit jaar over een andere boeg te gooien zodat de atleten toch de erkenning krijgen die ze verdienen.

Voor speler en speelster van het jaar richten we ons op de zaalcompetitie omdat we deze inmiddels volledig geanalyseerd hebben en dus in objectieve cijfers kunnen omzetten. Een shortlist (top 10 dames en heren) werd samengesteld aan de hand van doelpuntenaandeel (eigen doelpunten, strafworpen, vrije ballen en assists), aanvallende rebounds en afwerkingspercentage.

Aangezien de objectieve cijfers voornamelijk aanvallend georiënteerd zijn en ook presence op het terrein, het team naar een hoger niveau tillen, beslissend zijn in de cruciale fases, verdedigende kwaliteiten, ... niet direct in cijfers om te zetten zijn, wordt ook de mening gevraagd van een jury samengesteld uit onder meer coaches, (ex)bondscoaches, Diamonds en scheidsrechters goed voor 30% van de punten en tot slot een publieksstem ook goed voor 20% van de stemmen.

Meer informatie over de shortlist en hoe de stemming voor de verschillende categorieën in zijn werk zal gaan (jury en publiek), volgt eerstdaags.

Tijdens het Gala worden uiteraard ook de topschutters in de Topleague en de Promoleague gehuldigd.

Noteer maar alvast in de agenda: donderdagavond 9 juni vanaf 20u in het Boeckenber Sportcenter.