16/07/2022
YVES DAELMANS

Ook Suriname was geen partij voor de Diamonds, ze wonnen met 29-14

World Games België - Suriname 29-14

Aanval: Kian Amorgaste (3) - Cédric Schoumacker (4) - Stien Reyntjens (5) - Shiara Driesen (1)

Verdediging: Jari Hardies (2) - Lars Courtens (3) - Lauren Denis (1) - Julie Caluwé (4)

Wissels: Lisa Pauwels (1) - Saar Seys (1) - Jordan de Vogelaere - Amber Engels (1) - Lennert Impens (2) - Brent Struyf (1)

De Belgian Diamonds hebben zich met duidelijke cijfers tot groepswinnaar gekroond op de World Games. Suriname kon in de aanvangsfase nog even op gelijke hoogte blijven, maar toen stoomden de Diamonds door zodat de overwinning eigenlijk al op zak was bij de rust met een 14-3 stand.

Na de pauze ging het snel naar 17-3 en werd de score gaandeweg opgebouwd zodat alle starters minstens 1 doelpunt lieten aantekenen. Bij aanvang van het 4de kwart 6 wissels aan de kant van België zodat iedereen ook tijdens deze wedstrijd speelminuten kreeg en een deel starters de nodige rust.

Vanavond om 20u15 wacht Chinese Taipei in de halve finale; de andere halve finale wordt betwist tussen Nederland en Duitsland.