19/10/2018
YVES DAELMANS

De Diamonds spelen aanstaande zondag om brons tegen Portugal.

EK Korfbal halve finale Nederland-België : 22-9

De Diamonds zijn strijdend ten onder gegaan tegen Nederland in de tweede halve finale van de avond. In de aanvangsfase konden ze nog in de buurt blijven van de noorderburen : 5-3 op het einde van het eerste kwart. In de tweede periode stokte de afwerking en liep Nederland uit naar 12-5 bij de rust.

Na de pauze een zelfde beeld, waarbij België de Nederlanders tot weinig doelpunten kon houden, maar zelf te weinig aanvallen succesvol kon afronden: 19-7 na driekwart wedstrijd. De toeschouwers in Heerenveen kregen een gesloten laatste 10 minuten te zien waarbij slechts 5 doelpunten te noteren vielen. Met een 22-9 eindstand moet België aanstaande zondag om 14u00 opnieuw de strijd aan met Portugal dat de andere halve finale van Duitsland verloor.

Extra zuur voor de Belgen is dat ze Jordan de Vogelaere met een voetblessure zagen uitvallen na een reboundduel.