De Koninklijke Belgische Korfbalbond (KBKB-Vlaamse Liga) is gestart in samenwerking met Moev, Sport Vlaanderen en de korfbalclubs een project op om korfbal meer te verankeren in de Vlaamse scholen. Een pilootproject werd gestart in het schooljaar 2016-2017. Vanaf het schooljaar 2017-2018 wordt het project uitgebreid naar de andere clubs. Korfbal is de ideale schoolsport door het gemengde karakter van de sport, korfbal wordt op elke leeftijd door jongens en meisjes samen gespeeld. Bovendien zorgen de specifieke regels van het spel ervoor dat er samen gespeeld moet worden. Er mag niet gelopen worden met de bal in de handen waardoor samenspel zeer belangrijk wordt.

Om korfbal op een educatieve manier aan te brengen is het noodzakelijk dat de sport specifieke kennis en het juiste en voldoende materiaal aanwezig is in de scholen. Op deze 2 pijlers is het project gericht. Federatie en club staan in voor de begeleiding en opleiding van leerkrachten LO en voorzien daarnaast voor de deelnemende scholen een mooi materiaalpakket. Als federatie kunnen we dit uiteraard niet alleen dragen. De medewerking van de clubs is noodzakelijk en onontbeerlijk. We hopen dan ook dat heel wat clubs willen deelnemen.

Lessenpakket
Informatie scholen
Informatie clubs

Materiaal:
De federatie geeft de clubs die inschrijven in korfbal@schoolproject de gelegenheid om te werken met korfbalmateriaal via de KBKB.
De paal bestaat uit:

• Vlakke metalen vloerplaat in zwarte lak
  • 1 element van 2, 1 en 0,5
  • Korf in gele kunststof