10/05/2019
YVES DAELMANS

In zaal Zappa werden vanavond de Gouden Korven uitgereikt!


Op het Gala van de Gouden Korf werden eerst enkele kampioenen gehuldigd. Zo mochten de U19 van AKC/Luma en de kern van Kwik het podium op als zaalkampioen en kersvers Bekerwinnaar Sikopi sloot het rijtje. Ze mochten een magnum fles in ontvangst nemen van eventsponsor Mondovino!

Nadien waren de individuele prijzen aan de beurt. Johan Moons en Enya Michielsen van Sikopi werden topschutter in de Promoleague en Glenn Pauwels (Borgerhout/GW) en Nikki Schilders (Boeckenberg) deden dat in de NDN Topkorfballeague. Hun trofee kregen ze uit handen van bondscoach Detlef Elewaut. 

Tot dusver geen verrassingen want deze winnaars waren al gekend. De eerste omslagen kwamen te pas bij de Luma Fair Play trofee. De eerste prijs ter waarde van 1250 euro ging naar Putse. Voorwaarts werd 2de (750 euro) en Borgerhout/GW derde (500 euro).

Als speler van de NDN Topkorfballeague werd Dimi Isenborghs (Kwik) en Julie Caluwé was voor de tweede keer op rij de beste speelster van de NDN Topkorfballeague.

De Diamonds eerden tot slot van het tweede deel van de avond, David Peeters. De zaal gaf hem een staande ovatie en uit handen van bondsvoorzitster Danielle Ruts kreeg hij de trofee van sportverdienste!

Bij de Gouden Korven ging bij de scheidsrechters de trofee voor het vierde jaar op rij naar Miguel Wensma. Bij de coaches volgt Jurgen Frensch (Kwik) zich op. Jarni Amorgaste mocht zijn eerste Gouden Korf in ontvangst nemen en is dus speler van het jaar. Bij de dames was de eer weggelegd voor Liesbet Bollaerts (Kwik). Ook zij won haar eerste en is speelster van het jaar 2018!

Proficiat aan alle laureaten!