06/07/2020
Mercedes Van den Eynde

Dynamo Project organiseert opnieuw 3 dagen vol infosessies voor de sportclubbestuurders.

Gent, Mechelen en Genk zijn het toneel van de dagen van de sportclubbestuurders. Op elke locatie verschilt het programma licht. Hierbij een overzicht van de infosessies per locatie en een link naar de pagina met de uitgebreide informatie per sessie. De dag van de sportclubbestuuder wordt in gang getrapt met een verwelkoming. Per dag van de sportclubbestuuder kan je 2 infosessies volgen. Eentje uit de eerste reeks en eentje uit de tweede reeks. Afsluiten doen ze met walking lunch en netwerkmoment.

Dag van de sportclubbestuurder: GENT op 24 oktober

• Eerste reeks sessie 1: Mijn sportclub een vzw? De nieuwe vzw-wetgeving toegelicht.
  • Eerste reeks sessie 2: Ouders langs de zijlijn: een vloek of een zegen? Een modeltraject voor ouderwerking op clubniveau.
  • Eerste reeks sessie 3: Social media binnen je sportclub. Aan de slag met Facebook en Instagram.
  • Eerste reeks sessie 4: Hoe omgaan met perfectionisme in je sportclub?
  • Eerste reeks sessie 5: Awareness rond cybersecurity en privacy in je sportclub
  • Eerste reeks sessie 6: Aan de slag met een jeugdsportbeleid binnen jouw club

• Tweede reeks sessie 1: Verenigingswerk: hoe moet het nu verder?
  • Tweede reeks sessie 2: Alternatieve financiering voor sportclubs
  • Tweede reeks sessie 3: Clubgrade: "Maak een 2.0 cultuur mogelijk in je sportclub!"
  • Tweede reeks sessie 4: G-sport binnen je club
  • Tweede reeks sessie 5: Zelf video maken met je smartphone
  • Tweede reeks sessie 6: Onderhandelingstechnieken voor sportclubbestuurders

Alle informatie over deze dag, locatie en de uitgebreide informatie over de sessie is hier te raadplegen.

Dag van de sportclubbestuuder: GENK op 14 november

• Eerste reeks sessie 1: Alternatieve financiering voor sportclubs
  • Eerste reeks sessie 2: Creatief denken
  • Eerste reeks sessie 3: Een efficiënte planning en organisatie: de sportclubbestuuder
  • Eerste reeks sessie 4: Mijn sportclub een vzw? De nieuwe vzw-wetgeving toegelicht.

• Tweede reeks sessie 1: Digitaal vergaderen en samenwerken binnen je sportclub.
  • Tweede reeks sessie 2: Sterke visuals ontwerpen met Canva voor jouw club
  • Tweede reeks sessie 3: Verenigingswerk: hoe moet het nu verder?
  • Tweede reeks sessie 4: Toolkit seksueel grensoverschrijdend gedrag

Alle informatie, locatie en volledige beschrijving van de infosessies in Genk zijn hier te bekijken.

Dag van de sportclubbestuurder: MECHELEN op 28 november

• Eerste reeks sessie 1: Elke sportclubbestuurder in zijn of haar talent!
  • Eerste reeks sessie 2: Verenigingswerk: hoe moet het nu verder?
  • Eerste reeks sessie 3: Wegwijs in BTW en de sportclub
  • Eerste reeks sessie 4: Digitale sportmarketing en fan engagement
  • Eerste reeks sessie 5: Clubgrade: "Maak een 2.0 cultuur mogelijk in je sportclub!"
  • Eerste reeks sessie 6: Aan de slag met een jeugdsportbeleid binnen jouw club

• Tweede reeks sessie 1: Boekhouden op maat van je sportclub
  • Tweede reeks sessie 2: Mijn sportclub een vzw? De nieuwe vzw-wetgeving toegelicht.
  • Tweede reeks sessie 3: Digitaal vergaderen en samenwerken binnen je sportclub.
  • Tweede reeks sessie 4: Jongerencommunicatie: wat is hot en hoe moet je ze bereiken?
  • Tweede reeks sessie 5: Wegwijs in verzekeringen in de sportclub
  • Tweede reeks sessie 6: Hoe mental coaching jouw club helpt groeien

Raadpleeg hier alle info over deze dag van de sportclub, locatie en inhoud van de sessies.

Bron: Dynamo Project