24/06/2018
JEAN M. RUTS

Op 21 juni vond in het Bondsgebouw de loting plaats van de Beker van Belgie Senioren 2018-2019.

De nieuwe regeling van de Beker van België is verschenen in BM 4 van 1/3/2010. Loting: elke ronde loting, geleide loting voor de 16e finale voor de reekshoofden, en het behoud van het systeem dat de clubs uit TOP EN PROMO in de 1/16de finale op bezoek gaan bij de tegenpartij

Wat betreft het aanvangsuur volgende regeling:

1. Midweek avondbekerwedstrijden worden standaard geprogrammeerd om 20u00 op het veld van de thuisclub. Indien de thuisclub daar geen voldoende verlichting heeft (nieuwe verlichtingsnormen na volledige inventarisatie van de veldverlichtingen tegen seizoen 2011-2012 dan:

2. Alleen bij overmacht thuisclub moet de wedstrijd aanvangen om 19u00 indien de afstand tot de bezoekende club een “korte verplaatsing” is of moet de wedstrijd gespeeld worden op de zaterdag (overdag) onmiddellijk na de oorspronkelijke programmering. Zijn deze opties niet mogelijk (bvb. wegens “verre verplaatsing”- zie tabel "verre verplaatsingen), dan

2a. moet de thuisploeg een ander speelveld kiezen waar wel een voldoende verlichting aanwezig is.  Kan de thuisploeg een dergelijke keuze niet tijdig maken, dan:

2b. gaat het thuisvoordeel over naar de oorspronkelijke bezoekers, die dan opnieuw Borgerhout/GW dezelfde keuzes heeft om de wedstrijd te laten doorgaan.