10/05/2023
YVES DAELMANS

Op 25 mei reiken we de Gouden Korven uit en jij kan mee de uitslag bepalen!


Op donderdagavond 25 mei om 20u00 (deuren: 19u30) in het Boeckenberg Sportcenter worden de Gouden Korven voor het seizoen 2022-2023 uitgereikt.

Vorig jaar hebben we reeds de omslag gemaakt naar seizoen in plaats van kalenderjaar voor dit referendum. De zaalcompetitie primeert en deze wordt ook volledig en uniform geanalyseerd zodat we ons kunnen baseren op objectieve cijfers. Een shortlist (top 10 dames en heren) werd samengesteld aan de hand van doelpuntenaandeel (eigen doelpunten, strafworpen, vrije ballen en assists), aanvallende rebounds en afwerkingspercentage (en speelsters en spelers moeten minstens 60% van de totale wedstrijdminuten op het terrein gestaan hebben in de Topleague).

Aangezien de objectieve cijfers voornamelijk aanvallend georiënteerd zijn en ook presence op het terrein, het team naar een hoger niveau tillen, beslissend zijn in de cruciale fases, verdedigende kwaliteiten, ... niet direct in cijfers om te zetten zijn, wordt ook de mening gevraagd van een jury samengesteld uit onder meer coaches, (ex)bondscoaches, Diamonds en scheidsrechters goed voor 30% van de punten en tot slot een publieksstem ook goed voor 20% van de stemmen.

Voor coaches en scheidsrechters zijn er 2 cijfers die verzameld worden: stemmen van de jury en stemmen door het publiek.

Nu is het uw beurt! Breng voor vrijdagavond 19 mei uw stem uit via dit formulier