Medisch verantwoord sporten

Korfbal is door de Vlaamse Minister van Sport erkend als topsport en moet daarom voldoen aan de regels opgelegd door Nationaal AntiDoping Agentschap (NADO). Hierdoor moeten onze internationale atleten voldoen aan de reglementering rond het invullen van Whereabouts. Het onderwerp Medisch Verantwoord Sporten staat onder toezicht van de Medische Cel van de KBKB.
Voor meer info in verband met Medisch Verantwoord Sporten, neem contact op met Liesbeth Neirinckx (liesbeth.neirinckx@korfbal.be).
 
Externe links:
 
 
 WADA
 
De lijst met verboden producten en produres volgens het WADA voor 2021 vind je hier.
 
Meer info over de gevaren van voedingssuplementen, vind je hier.
 
 
Ethisch verantwoord sporten
 
De thema's onder de noemer Ethisch Verantwoord Sporten worden bewaakt door het Comité EVS van de KBKB. Zij werken aan preventieve en promotionele  maatregelen omtrent deze thema's.
 
 Cartoon EVS 1 Cartoon EVS 2 Cartoon EVS 3
 
Vertrouwenspersoon:
 
Indien je geconfronteerd met een vermoeden of klacht van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, kan je terecht met je vragen of met je verhaal bij het Aanspreekpunt Integriteit (API) van de federatie. Twijfel niet om contact op te nemen:
 
David Van den Bosch
0495/661120

Externe links:
1712
 1712
 
Gedragscodes:
 
De KBKB ontwikkelde gedragscodes voor alle aangesloten leden, trainers en medewerkers. Je kan deze nalezen op deze pagina.
 
logo respect
 
Centrum Ethiek in de Sport (ICES):
 
Het Centrum Ethiek in de Sport vzw (ICES) is een door Vlaams Minister van Sport erkende organisatie voor beleidsondersteuning en praktijkontwikkeling op het gebied van ethisch sporten. Op de website van ICES terug kan je terecht voor allerhande praktische tools en ondersteuning op het van ethisch verantwoord sporten.
 
Match fixing:
 
Via het meldpunt Sportfraude.be van de federale politie kan iedere burger informatie inzake sportfraude melden. Sportfraude is een vorm van bedrog waarbij personen die betrokken zijn bij sportwedstrijden zich laten omkopen met als doel het normale resultaat van de wedstrijd te beïnvloeden.
Sportfraude.be