19/03/2023
YVES DAELMANS

De runner-up voor een ticket in de Topleague tussen Putse en Meeuwen eindigde op 25-17


Putse:

D: Nele Nauwelaerts (1) - Lene Dewaerheid (2) - Amber Engels (2) - Diete Hendrickx

H: Arne Beeck (3) - Verdi Vanreusel - Michiel Smet (5) - Axel Van Genechten (10)

Wisselspelers: Bo Lemmens - Jill Bellekens - Jolien Verschaeve - Rani Asselberghs - Kenneth Goovaerts (1) - Jane Hendrickx

Meeuwen:

D: Zahra Verhoeven (2) - Janis Willem (1) - Lauri Jacobs (4) - Laura Durwael (2)

H: Wouter Cooremans (4) - Nicolaas Van Diemen (1) - Yannick Van Gucht (2) - Jonas Vandennieuwenhuysen

Wisselspelers: Zoë Van der Veken (1) - Taïssa Vervoort - Kasper Van Tilburg - Kian Van Bouwel - Robbie van Herck

 

Meeuwen kwam in deze runner-up 0-2 voor, maar het antwoord van Putse kwam uit handen van Axel Van Genechten met 2 treffers. Dat zijn vizier op scherp stond in deze belangrijke wedstrijd zou later duidelijk worden.

Beide teams hadden hun start niet gemist zodat we een gelijkopgaand begin kregen tot 7-7. Dan Putse met een tussenspurt naar 12-8 maar Meeuwen repliceerde met een droge 0-5 zodat ze zelfs met een kleine bonus de kleedkamer in trokken: 12-13.

Meteen bij het hervatten Zahra Verhoeven met de strafworp die Meeuwen op een tweepuntenkloof bracht, maar dan nam Putse de match in handen en leek bij Meeuwen het beste kruit verschoten.

Putse nam over naar 16-14, Meeuwen nog even met de tegenscore, maar Putse aansluitend naar een comfortabele 21-15. Man van de match Axel Van Genechten legde zijn tiende van de middag binnen en bracht zo de 24-16 op het scorebord. Eindstand 25-17 en zo handhaaft Putse zich in de Topleague, die dan volgend seizoen minder Antwerps getint is met ook Floriant en Temse.