25/05/2023
YVES DAELMANS

Ontdek wie de Gouden Korven 2022-2023 in wacht kon slepen!


In het Boeckenberg Sportcenter werden donderdagavond de Gouden Korven, de jaarlijkse individuele trofeeën in het korfbal, uitgereikt.

Bij de scheidsrechters kwam het duo Tom Vlaminckx - Niels Pekaar als primus uit de bus. Bij de coaches ging de overwinning naar Boeckenberg coach Johannis Schot die zijn team vanuit een vierde positie naar de zaaltitel loodste.

 

Bij de spelers ging de Gouden Korf voor de eerste maal naar Kian Amorgaste van Borgerhout/GW. De jonge beloftevolle speler hield Joppe Bellemans (Boeckenberg) en Christoph Hellemans (Voorwaarts/Molinos) achter zich in het referendum.

Tot slot was het Nikki Schilders van Boeckenberg die haar come-back én afscheid van het hoogste niveau verzilverd zag met een Gouden Korf. Zij won voor Floriant speelsters Lisa Pauwels (winnares vorig jaar) en Saar Seys (winnares in 2019). Voor Nikki Schilders is het de derde Gouden Korf nadat ze eerder won in 2015 en 2016.

Eerder op de avond mochten de topschutters van de Promo- en de Topleague hun trofee in ontvangst nemen. In de Promoleague was bij de dames Paulien Ryckx de beste, zij promoveert met Temse naar de Topleague, dus daar krijgen ze er een goalgetter bij. Bij de heren was het een laatste trofee als speler die David Peeters (Scaldis) in ontvangst mocht nemen. Hij hangt de schoenen aan de haak na een indrukwekkende carrière!

In de Topleague leidde Saar Seys van Floriant de topschuttersstand aan bij de dames en mocht dus met de trofee huiswaarts. Bij de heren was de eer voor het tweede jaar op rij weggelegd voor de aanvoerder van Voorwaarts/Molinos, Jens Vogels.

Een mooi moment was er ook weggelegd voor Jari Hardies, hij nam na de World Games in de VS afgelopen zomer, afscheid als aanvoerder van de Diamonds en werd daarvoor nog eens in de bloemetjes gezet!

Bekijk alle foto's via de Media Gallerij.