03/06/2023
YVES DAELMANS

U17 Boeckenberg - Borgerhout/GW 11-14

Bij de U17 kregen we een heruitgave van de zaal- én bekerfinale. De teller voor aanvang stond op 1-1: In de zaal haalde Borgerhout/GW de titel binnen en bij de beker was het Boeckenberg dat het met het kleinste verschil haalde (13-12).

Boeckenberg scoorde in de eerste 2 aanvallen en liet een kans onbenut van 2,5 meter om op 3-0 te komen. Ook Borgerhout/GW lukte het niet om een strafworp om te zetten en zo een eerste treffer te laten optekenen. Na 5 minuten volgde dan toch het eerste doelpunt voor Borgerhout/GW, maar werd direct gecounterd: 3-1.

Een handvol minuten had Borgerhout/GW echter nodig om er op en er over te gaan en zo stond het 3-5 na 10 minuten wedstrijd.

Boeckenberg liet wel niet begaan en klom terug tot op gelijke hoogte. Met de rust in zicht lukten de zebra’s wel een 2-punten bonus en zo met 5-7 naar de kleedkamers.

Borgerhout/GW onmiddellijk bij het hernemen naar 5-8 en wat later handig onder de korf naar 5-9. Boeckenberg kon milderen via een strafworp. Boeckenberg nog met de 6-10, maar daarna was het Borgerhout/GW dat op enkele minuten naar een 6-13 voorsprong doorstoomde; daarna stokte de afwerking bij Borgerhout/GW en was het Boeckenberg dat doelpunt per doelpunt wat wegknabbelde van de achterstand. Vijf doelpunten op rij zo voor de panters (11-13) maar dat was onvoldoende om Borgerhout/GW van de titel te houden.

Eindstand 11-14