Inschrijven Beachkorfbal   Beachkorfbal Partners   Beachkorfbal Info

 

Duik mee in het avontuur

Heb je zin om samen met je vrienden een toffe dag te beleven en ondertussen een nieuwe sport te ontdekken? Of wil je samen met je team een nieuwe uitdaging of wil je opnieuw meedoen aan deze leuke sport variant? Beachkorfbal is de ideale manier om een korfballoze zomer te overbruggen, of om je conditie te onderhouden, aan te scherpen. Beachkorfbal is inspanning koppelen aan fun met de vrienden, al dan niet van je eigen vereniging. Beachkorfbal is zowel topsport als breedtesport. Beachkorfbal is de uitlaatklep na stresserende examens. Beachkorfbal is terug dat korfbalgevoel krijgen of om net op een recreatieve & competitieve manier met korfbal bezig te blijven tijdens de zomerstop.

 Het eerste WK Beachkorfbal in Nador (Marokko)

Onze Belgian Scorpions spelen aan de top van het beachkorfbal. Een top die veel breder is dan in het reguliere internationale zaalkorfbal. In 2018 werden onze senioren Europees Kampioen in eigen huis (tijdens de World Cup aan de O’Neill Beachclub in Blankenberge) . Onze under 19 selectie deed zelfs nog beter. Net als de senioren wonnen ook zij in 2018, maar zij konden hun titel nog verlengen in 2019 in Frankrijk. Omdat de World in 2020 geannuleerd werd vanwege de corona pandemie, zijn zij nog steeds de regerende Europees Kampioen. Jammer genoeg annuleerde IKF het U19-kampioenschap voor aankomende zomer maar dat laten de Scorpions niet aan hun hart komen!

In 2022 werd voor het eerst de “IKF World Beach Korfbal Championship” gespeeld. Dit Wereldkampioenschap Beachkorfbal ging door op de mooie stranden in Nador (Marokko). Toenmalig Bondschoach Erik van den Bulck stelde een sterke selectie samen die een mooie bronzen medaille behaalde. In de zomer van 2023 behaalden de Scorpions, onder leiding van de nieuw aangestelde bondscoach Jelle De Laet goud op het IKF Beach Korfball World Cup.

Eind 2023 werd er beslist dat Beachkorfbal als discipline wordt toegevoegd aan de World Games. Hierdoor schakelde, de federatie over en werd beachkorfbal zelf ookn toegevoegd aan de topsportwerking en valt het dus onder CTK en technisch directeur Jan Nelen. Jan Nelen en bondscoach Jelle De Laet ontwikkelden hierop een jaarprogramma waardoor de Scorpions gerichter kunnen werken aan de toekomstige evenementen. IKF schreef immers een IKF-ranking uit en er kunnen zich slechts 8 landen kwalificeren voor de World Games. De eerste afspraak was afgelopen april in Pattaya op het IKF Wereldkampioenschap Beachkorfbal. Daar werd naast een podiuplaats gegrepen en werd een 5de plaats behaald. Volgende afspraak is aankomende zomer in eigen land in Temse op de IKF Beach World Cup (Europe).

Onderstaande spelers verdedigen onze landskleuren in Pattaya: