Inschrijven Beachkorfbal   Beachkorfbal Partners   Beachkorfbal Info

Duik mee in het avontuur

Heb je zin om samen met je vrienden een toffe dag te beleven en ondertussen een nieuwe sport te ontdekken, wil je samen met je team een nieuwe uitdaging of wil je opnieuw meedoen aan deze leuke sport variant? Beachkorfbal is de ideale manier om een korfballoze zomer te overbruggen, of om je conditie te onderhouden, aan te scherpen. Beachkorfbal is inspanning koppelen aan fun met de vrienden, al dan niet van je eigen vereniging. Beachkorfbal is zowel topsport als breedtesport. Beachkorfbal is de uitlaatklep na stresserende examens. Beachkorfbal is hot.

Optix Beachkorfbal Tour 2019

Van Antwerpen tot Blankenberge, van Aalst tot Hoevenen, je kan niet naast de Optix Beachkorfbal Tour 2019 kijken deze zomer. En er is voor elks wat wils, van de allerkleinsten (u10) over de recreanten tot de senioren, iedereen kan deelnemen.

Neem zeker eens een kijkje op onze kalender, en wie weet zien we jullie wel terug op een van de 13 manches van de Optix Beachkorfbal Tour deze zomer.

Nieuw! Belgisch Kampioenschap voor u14 en U16

Sinds 2012 wordt er al een Belgisch Kampioenschap gespeeld voor senioren. Bekijk onze erelijst maar eens, er zitten al een aantal mooie teams tussen. En het hoeven zeker niet telkens de topteams te zijn. Enkele outsiders zorgden reeds voor een verrassing, al dan niet met een gelegenheidsteam.
Inderdaad, binnen het beachkorfbal hoef je niet perse aan te treden met je clubteam, je mag zeker ook een gelegenheidsteam bij elkaar zoeken met bv vrienden, kampconnecties, de korfballers op je werk,…

Nadat we in 2018 een nieuwe formule voor dit Belgisch Kampioenschap succesvol introduceerden met de finaledag, willen we dit nu uitbreiden naar de jeugdteams.
De u19 teams kunnen nog steeds deelnemen bij de senioren (en uit ervaring weten we dat ze daar echt wel kunnen verrassen), en dus zijn het de u14 en u16 teams die dit jaar de primeur krijgen. Net zoals bij de senioren kunnen zij zich op de manches waaraan zij kunnen deelnemen, plaatsen voor deelname aan de grote finaledag. De beste teams uit de voorrondes zullen die dag dan onderling uitmaken wie de eerste Belgisch Kampioen Beachkorfbal zal worden binnen de u14 en U16 reeks.

Dit zorgt ervoor dat we op de finaledag niet enkel beachkorfbal van de bovenste plank zullen zien bij de senioren, maar ook de jeugdteams krijgen hun plaatsje en kunnen het beste van zichzelf tonen.

Belgian Scorpions

Goud op een continentaal kampioenschap in een ploegsport, zowel bij de senioren als de under 19. De Belgian Scorpions slaagden deze zomer in een huzarenstukje. Het was namelijk 17 jaar geleden dat België nog eens goud kon winnen in een kampioenschap als ploegsport. Een maandje voor het succesvolle WK van de Red Lions, deden onze nationale teams hen dat dus al even voor.

De winnaar van de “IKF Beach Korfball World Cup 2018” mocht zich namelijk ook meteen de nieuwe Europees Kampioen Beachkorfbal noemen. De druk op het team lag hoog, nu het kampioenschap in eigen land plaatsvond, maar in de spannende finalewedstrijden slaagden ze er in om het hoofd koel te houden.

Uiteraard zullen de Belgian Scorpions ook komende zomer aanwezig zijn op de “IKF Beach Korfball World Cup 2019”, die zal doorgaan in Bonson (Frankrijk), om hun titel te verdedigen. Vanwege de zeer brede top in het beachkorfbal, zeker geen evidente klus.