11/03/2023
YVES DAELMANS

De nummers 1 en 2 uit de reguliere competitie stoten door naar de finale

Voorwaarts/Molinos - Boeckenberg 15-7

Voorwaarts/Molinos ging met een score uit het achtervlak al gelijk aan de leiding en toen wat later een stip gemist werd kon zo Boeckenberg op gelijke hoogte komen via een doorbraak.  Enkele doelpunten op korte tijd van Voorwaarts/Molinos resulteerden in een bonus van twee en het hadden er 3 kunnen zijn, maar opnieuw werd een strafworp gemist. De groen-witten lukten dan de 4-1, maar de tegenscore van Boeckenberg volgde direct en zo gingen de laatste 5 min van de eerste helft in met een 4-2 stand. Derde keer goede keer dan vanop de stip voor Voorwaarts/Molinos maar met de laatste score van de eerste helft verkleinde Boeckenberg de achterstand tot 5-3 bij de rust.

De eerste treffer van de tweede helft was voor de Panters, maar daarna was het voornamelijk Voorwaarts/Molinos dat kon scoren en liep verder uit naar 10-5. Het team uit Edegem begon vlotter te combineren en ook de doelpunten volgden en zo Voorwaarts/Molinos met 15-7 naar de finale.

Vobako - Leuven 16-11

Vobako en Leuven keken elkaar, na ook de U13 halve finale, opnieuw in de ogen en het was de “thuisploeg” die het best van start ging met een 3-0 voorsprong te nemen. Leuven opende dan de score vanop de stip en knokte zich op gelijke hoogte richting halfweg de eerste periode: 3-3. Van erg ver dan Vobako naar 4-3, maar Leuven opnieuw langszij. Vobako dan toch met de twee verschil maar met de rust in zicht herleidde Leuven de achterstand tot 6-5.

Het bleef een close game in het begin van de tweede helft met 7-6 na 7 minuten en uiteindelijk Vobako toch met een kloofje omdat ze zorgvuldiger met de kansen omsprongen en 10-7 halfweg. Leuven moest toen de rol wat lossen en gaandeweg kon Vobako de kloof verdiepen tot 13-8. Eindstand 16-11 en zo krijgen we ook bij de U15 een finale tussen Vobako en Voorwaarts/Molinos!